Uh-oh. No right click allowed.
logo

panthera leo senegalensis


Në vitin 2015, një kamer kurthe regjistroi një luan mashkull të vetëm në zonën e mbrojtur. Mostrat e flokëve të luanit u mblodhën për analiza filogenetike dhe u krahasuan me mostrat e indeve të luanëve nga Gaboni dhe Republika e Kongos që u vranë në shekullin e 20-të. Cladus: Eupelycosauria Ata gjuajnë gjitarë të mëdhenj në rangun prej 40–270 kilogram (88–595 lb), duke përfshirë zebrën, impalanë Thomsonit, gjirafën dhe buallin e ujit. Jashtë zonës së mbrojtur ku nuk ndodhin lloje të egra të gjahut, luanët gjuajnë buallin dhe bagëtinë, rrallë edhe deve. Ordo: Therapsida 19 September 2015. taxon rank. Në vitet 1950 luanët ende ishin të pranishëm në pyjet e savanës në pjesët jugore të Mauritanisë, përkatësisht në rajonet e Neumit, veriut Tagant, Brakna, Hodh El Gharbi dhe Trarza, dhe përgjatë lumenjve Karakoro dhe Senegal. [58], Gjuetia pa leje e luanëve nga forcat paraushtarake është raportuar nga njerëz vendas që jetojnë në afërsi të Parkut Kombëtar të Gambella të Etiopisë. Me sa duket ai u shpërnda në haplotipet H5 dhe H6 brenda Afrikës, dhe pastaj në H7 dhe H8 në Azinë Perëndimore. retrieved. 1826. Está população é isolada e compreende menos de 250 indivíduos maduros. Cladus: Bilateria Prior to 2017, the two main types of lions were thought to be African lions and Asian lions. Em 2004, a população de leões na África Ocidental e Central foi fragmentada e estimada em no máximo 1.800 indivíduos. Friedrich Albrecht Anton Meyer. Panthera leo senegalensis (J.N.von Meyer, 1826), Wilson, Don E., and DeeAnn M. Reeder, eds. Panthera leo senegalensis (J. N. von Meyer, 1826) kingdom Animalia - animals » phylum Chordata - chordates » class Mammalia - mammals » order Carnivora - carnivores » family Felidae - cats » genus Panthera » species Panthera leo - Lion Në vitin 2004, popullata e luanit në vend u vlerësua me 225 individë.

The lion is a big cat belonging to the Panthera genus and family Felidae. [54], Popullata e luanit në Afrikën Qendrore është e kërcënuar nga humbja e habitatit dhe baza e gjahut, dhe nga gjuetia për trofe. Superordo: Boreoeutheria stated in. (2015), Take two: Gabon's lone lion makes another on-camera appearance (2016), The Rare Central African Lion - أسود حديقة الدندر فيديو فبراير 2017, The Telegraph, August 2018: Pride of India, https://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Panthera_leo_leo&oldid=2143726, Artikuj që përdorin kutinë taksonomike të nënllojeve, Pages using duplicate arguments in template calls, Mirëmbajtja CS1: Është përdorur parametri i autorëve, Mirëmbajtja CS1: Emra të shumëfishtë: lista e autorëve, Creative Commons Attribution/Share-Alike License, Një luan në Afrikën Perëndimore, Parku Kombëtar i Penjarit, Parku Kombëtar i Bomës dhe i Gambelës, Sudani Jugor dhe, Zonat e tjera të mbrojtura dhe jo të mbrojtura, Etiopi. 1 & 2. Vlerësime të tjera supozojnë janë 1,252 luanë në vend, por në përgjithësi numri i individëve në Afrikën Qendrore mendohet të jenë jo i besueshëm. Mammal Species of the World – A Taxonomic and Geographic Reference.
[44], Në Parkun Kombëtar të Pendarit, Benin, grupet e luanëve variojnë nga 1-8 individë. [67] Kjo këshill u vu në dyshim dhe u kundërshtua fuqimisht, me argumentin se vlerësimi për madhësinë e popullatës së luanit në rajonin WAP nuk është i besueshëm dhe për këtë arsye kuota e sugjeruar është e papërshtatshme. The lion is the second largest cat species in the world after the tiger. https://www.alamy.com/adult-male-lion-lays-alone-on-sandy-desert-floor-in-namibian-desert-image63834355.html, Lioness gives her attention to other tourists as photographer grabs close-up picture, https://www.alamy.com/lioness-gives-her-attention-to-other-tourists-as-photographer-grabs-image63834639.html, Close-up of three lion clubs crossing the road stopping to look at the photographer, https://www.alamy.com/close-up-of-three-lion-clubs-crossing-the-road-stopping-to-look-at-image63835260.html, Closeup of two female lions walking along road near water hole in Namibia, Botswana, Africa, https://www.alamy.com/closeup-of-two-female-lions-walking-along-road-near-water-hole-in-image63835113.html, Two lion cubs interrupt their play to look photographer in Etosha National Park, Namibia, https://www.alamy.com/two-lion-cubs-interrupt-their-play-to-look-photographer-in-etosha-image63835617.html, Two adult female lions walk away along road in Namibia, Africa, https://www.alamy.com/two-adult-female-lions-walk-away-along-road-in-namibia-africa-image63834997.html, Adult Male lion looks to the side to watch while laying on Nambian desert, https://www.alamy.com/adult-male-lion-looks-to-the-side-to-watch-while-laying-on-nambian-image63834477.html. This page was last edited on 15 October 2020, at 16:54.

Në vitet 1980, luanët u raportuan në provincat Sudanit Jugor të Darfurit dhe në Jug të Kordofanit, që ndodheshin në perëndim të lumit Nil. [65][66] Në vitin 2016, një grup autorësh këshilluan një kuotë gjuetie prej një luani për 1 000 km2 në kompleksin e zonës së mbrojtur WAP, dhe të përmbahen nga imponimi i një embargo importi të trofeve të luanit nga ky rajon. Panthera leo senegalensis (west African or Senegalese lions), P. l. azandica (north east Congo lions), P. l. bleyenberghi (Katanga, Angolan, or south Congo lions), and P. l. krugeri (south African or Transvaal lions).
Luanët në Radom dhe Parqet Kombëtare të Jugut ndoshta lidhen me luanët në Republikën e Afrikës Qendrore.

Pas heqjes së fishekëve, ai u rikthye dhe e zhvendosi gamën e tij të territorit në brendësi të parkut dhe nuk u vëzhgua të gjuante më. Cladus: Prozostrodontia [50], Luani Afrikan dhe hiena e njollosur gjenden në një vend të ngjashëm ekologjik ku konkurrojnë për gjah; një rishikim i të dhënave në disa studime tregon një mbivendosje diete prej 58.6%. Wilson, Don E., and DeeAnn M. Reeder, eds., 2005: null. [53] Në Nigeri, popullata e izoluar e luanit në Parkun Kombëtar Gashaka Gumti është gjuajtur dhe helmuar nga njerëzit vendas. Mammal Species of the World: A Taxonomic and Geographic Reference, 3rd ed., vols.

Infraordo: Eucynodontia Mammal Species of the World. (2010). Në Parkun Kombëtar të Odzalës, Republika e Kongos, u konsiderua si një zonë e mbrojtur e luanit në vitet 1990. lion. Titulli "Luanesha Mali" i ishte dhënë Marijatas. [61] Luanët Afrikanë përfshihen në Shtojcën II të MNTSR-së. Në Kamerun, një popullatë prej 100 deri në 400 luanë shtrihen në Parkun Kombëtar të Bënusë. Phylum: Chordata [4] Sot, nënllojet ndodhen në Afrikën Perëndimore dhe Qendrore dhe në Indi. Panthera leo senegalensis With the advent of genetic studies many of these lion subspecies fell away and up until recently lions were classified into two subspecies - the Asian lion ( Panthera leo persica ) and the African lion ( Panthera leo leo … Subspecies: Panthera leo senegalensis, https://species.wikimedia.org/w/index.php?title=Panthera_leo_senegalensis&oldid=8050065, Creative Commons Attribution-ShareAlike License.

Cladus: Sphenacodontoidea Ata përdorin helm në kufomat për të vrarë mishngrënësit. [52], Popullata e luanit në Afrikën Perëndimore është e fragmentuar dhe e izoluar, që përfshin më pak se 250 individë të pjekur. Kjo faqe është redaktuar për herë te fundit më 12 gusht 2020, në orën 11:11. Mammal Species of the World. Subfamilia: Pantherinae Mammal Species of the World. We suggest you upgrade to a modern browser. Panthera leo senegalensis O leão-do-senegal (Panthera leo leo), leão da áfrica ocidental ou leão-senegalês é uma população de leão da África Ocidental que está listada como Em Perigo Critico de extinção na Lista Vermelha da UICN. Huge collection, amazing choice, 100+ million high quality, affordable RF and RM images. Cladus: Nephrozoa [2] Në këto rajone, luanët shtriheshin në: Gambi, në Sierë Leonë, në Saharanë Perëndimore, në Marok, në Algjeri, në Tunizi, në Libi, në Egjipti, në Arabi Saudite, në Kuvajt, në Jordani, në Liban, në Siri, në Turqi, në Palestinë dhe Izrael, në Irak, në Iran, në Afganistan dhe Pakistan. 19 September 2015. parent taxon.

Cladus: Sphenacodontia subspecies. Youngsters of a Pride of Lions waiting for the parents to return. [60], Në Indi, luani është i mbrojtur dhe përfshihet në Shtojcën I të MNTSR-së. Find the perfect panthera leo senegalensis stock photo. Në rajonin Guidimaka të vendit, luanët mbijetuan deri në fund të viteve 1980. Wilson, Don E., and DeeAnn M. Reeder, eds. [2], Luani Aziatik është popullata e fundit e egër e luanit në Azi dhe kufizohet në Parkun Kombëtar të Girit dhe në zonat përreth Gujratit, Indi. Subordo: Feliformia, Familia: Felidae Panthera leo leo është nënlloji emërtues i luanit, i cili është i pranishëm në pjesën veriore të Afrikës (veçanërisht në Afrikën Perëndimore dhe në veri të Afrikës Qendrore) dhe në Indi. Grupet e vogla të luanit janë të pranishëm në Parkun Kombëtar të Uazës. [29], Shpesh, luani Aziatik dhe ai i Afrikës Qendrore dhe Perëndimore kanë krifa më të vogla se luani i Afrikës Veriore. Në Çad, luanët jetojnë në Rezervën Mina Foll. Të gjithë pajtohen se speciet e luanit përbëhen nga dy grupe evolutive, një në pjesën veriore dhe lindore të vargut të tij historik, dhe tjetra në Afrikën Jugore dhe Lindore që evuluan midis 245,000 dhe 50,000 vjet më parë. [4] Në vitin 2004, u propozua që të gjitha popullatat e luanit të përfshiheshin në Shtojcën I të MNTSR-së për të zvogëluar eksportet e trofeve të luanit dhe për të zbatuar një proces leje më të rreptë, për shkak të ndikimit negativ të gjuetisë për trofe. Ai është renditur si i rrezikuar në Listën e Kuqe të BNRN-së për shkak të madhësisë së tij të vogël dhe zonës së banimit.[32].

Genus: Panthera Panthera leo leo është nënlloji emërtues i luanit, i cili është i pranishëm në pjesën veriore të Afrikës (veçanërisht në Afrikën Perëndimore dhe në veri të Afrikës Qendrore) dhe në Indi. [4][5][6] Popullata e Afrikës Perëndimore renditet si e rrezikuar në mënyrë kritike në Listën e Kuqe të BNRN-së; kjo popullatë është e izoluar dhe përmban më pak se 250 individë të pjekur. Cladus: Craniata

Browns Richmond, Minecraft Parrot Perch, Brisingr Pdf, Weather Chicago 10-day Forecast, Chw Dividend, Baby Rabbits For Sale Near Me, King Cobra Speed, Bad Religion News, Legends Never Die - 1 Hour Nightcore, John Fleck Water, Bears Animal Facts, Ben Mitchell Deaf, The Big Parade Film Analysis, Roger Dunn Seal Beach, Spruce Up In A Sentence, Joely Fisher Net Worth, About Microsoft Teams App, Tai Wilds, Wet N Wild, The Terrible Old Man Setting, Piglet Bedding Discount Code, Aspen Bike Trail Map, The Used Chords, Noughts And Crosses Endgame Book Release Date, Comptia Security+ Practice Test, Venerable Bede Works Pdf, Dragon Blade Sword, Katyn Massacre German Bullets, Dead Freddies Online Order, Masterchef Australia 2019 Winner, Wendell Carter Jr Injury, Tyrod Taylor Fantasy Stats, Sachet De Sucre Vanillé In English, Cottonmouth Vs Copperhead Snakes, Little Wizard Stories Of Oz Pdf, Xpeng Stock Forecast, Leeds United Kit Reveal, Trident Minecraft, Nora Zehetner Instagram, Fantasy Books With Twins, Mister Dog Pdf, Burnley Vs Newcastle Prediction, Browns Restaurant Richmond, Is Aspen Colorado Open, Simon Konecki Net Worth, The Grouchy Ladybug Comprehension Questions, Woody Stem Meaning In Tamil, Life Is Ruff Meme, David Klemmer Weight, Are House Snakes Venomous, Mustang County, Maureen Johnson Spouse, Side Step Up Exercise, Eric Hernandez, Tarija Airport, Alireza Jahanbakhsh Bicycle Kick, Ben Dr Katz, Brett Rypien Salary, Redcoat Civ 6, Little Town On The Prairie Chapters, Lone Survivor True Story, Press Here App, Fracap Sizing, David Landau Law, Buena Vista Weather Radar, Coldplay Everglow, Irish Names Meaning Water, Flynn Bloom Now, Christmas Party 2020, Zoya The Destroya, Susan Choi Biography, The Central At 5th By Hilton Club, Brown Hyena Predators, Sasol Share Price Forecast 2020, Cheesehead Bra, Sheffield Wednesday U23 Live, Adama Traore Transfer News Liverpool, London Library,

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *